Enjoy the ride
We zijn blij om je terug te zien!
Nog geen account? Wachtwoord vergeten?
Kruip achter het stuur
Registreer om te bieden
Minstens 6 karakters - minstens 1 kleine letter, 1 hoofdletter en 1 cijfer Al een account?
De weg kwijt?
Geef je emailadres om je wachtwoord te resetten
Nog geen account?
Log in Registreer

Snel op weg

Maak in enkele seconden een account aan

Kies hier een gebruikersnaam, geef je emailadres in, kies een wachtwoord en bevestig je account via email.

Krijg een eerlijk beeld van de auto die je voor ogen hebt

Petrol Classics ziet er op toe dat elke hoek nauwkeurig gefotografeerd wordt. De 100+ hoge resolutie foto's laten je toe om de auto te analyseren alsof je er naast stond.

Vraag om bijkomende info

Je kan de verkoper om bijkomende info vragen in de "Comment sectie" onderaan elke veiling (bvb. soundfile bij koudstart, of detailfoto van een mechanisch onderdeel), maar daarnaast heb je de mogelijkheid om de wagen te bezichtigen of een videocall te houden met de verkoper.

Breng je bod uit

Het bod dat je uitbrengt is de uiteindelijke prijs die je betaalt bij het winnen van de veiling. Hier komen geen extra veilingkosten, BTW of andere commissies bij kijken.

Finaliseer het papierwerk

Na het winnen van de veiling zal de verkoper jou de nodige documenten overhandigen. Bij het onderling ondertekenen van de verkoopovereenkomst bevestigt de verkoper nogmaals dat de auto geen verborgen gebreken vertoont zodat je met een gerust hart de sleutels in ontvangst kan nemen.

Veelgestelde vragen

Voor kopers Voor verkopers
Hoeveel kost het om mijn auto te verkopen met Petrol Classics?
De verkoper betaalt 4% (incl. BTW) van de ontvangen prijs aan Petrol Classics bij een succesvolle transactie, de helft van wat typisch een dealer aanrekent en tot een kwart van wat traditionele veilinghuizen kosten. De kosten voor een professionele photoshoot en marketing neemt Petrol Classics op zich, zelfs indien de veiling niet tot transactie leidt. De minimum- en maximumcommissie bedragen € 600 en € 4.000 (incl. BTW).
Verkopen jullie elke auto dat jullie wordt aangeboden?
In eerste instantie vragen we de verkoper om contact op te nemen met ons via de ‘Auto adverteren’ sectie. Indien de auto voldoet aan de juiste criteria vragen we om ons zoveel mogelijk bijkomende informatie te verstrekken. Vervolgens spreken we, indien gewenst, een minimumprijs af. Alle autos worden met veel zorg bekeken en onderworpen aan de kennis van een experten team.
Welke informatie hebben jullie over mijn auto nodig?
Bij Petrol Classics garanderen we uiterst transparante verkopen. Van zodra we je auto in overweging hebben genomen, vragen we om ons zoveel mogelijk bijkomende informatie te verstrekken aan de hand van een door ons opgestelde handleiding. Bedoeling is om alle details van de auto te kennen, ook de minder gewilde delen van zijn geschiedenis of uiterlijk.
Moet ik zelf foto’s van de auto nemen of doen jullie dat?
We vragen onze verkopers om ons een uitgebreide set aan foto’s door te sturen aan de hand van een fotogids die we voor jou hebben samengesteld. We vragen dit om zoveel mogelijk twijfel voor de koper weg te nemen. Indien je liever zelf geen foto’s wenst te nemen, dan sturen we jou een ervaren fotograaf die een collectie aan foto’s kan nemen.
Kan ik een minimumverkoopprijs voor de auto instellen?
Verkopers kunnen vragen om de auto met een minimumprijs of reserve te laten veilen. De waarde van een eventuele reserve wordt in overleg met het Petrol Classics team overeengekomen om deze aan de hand van onze marktkennis zo realistisch mogelijk te maken.
Krijg ik de mogelijkheid om mijn advertentie goed te keuren voor deze live gaat?
Elke aanbieding wordt in overeenkomst met de verkoper aangeboden voordat deze live gaat. We zullen er echter op toezien dat de beschrijving een getrouw beeld geeft van de wagen en niets verbloemt. De voorgestelde startdatum voor de veiling wordt samen met de verkoper besproken.
Hoe kunnen bieders bijkomende vragen stellen?
Zodra jouw auto online staat, kan elke geregistreerde gebruiker er een vraag over stellen in de comment sectie. Hoe sneller je als verkoper reageert, hoe meer kans dat potentiële bieders daadwerkelijk een bod uitbrengen.
Moet ik de auto vrij maken voor bezichtingen?
We proberen onze gebruikers een zo compleet mogelijke online ervaring aan te bieden. Indien een bieder toch graag een inspectie van de auto wenst kan hij of zij daar naar vragen. Daarom vragen we verkopers om waar mogelijk auto's ter bezichtiging beschikbaar te stellen. Probeer dus zeker, tijdens het lopen van je veiling, het weekend vrij te houden voor bezoeken. Onze kavels zullen nooit eindigen of beginnen op een weekend zodat het weekend voor bezichtingen kan vrij blijven.
Kan ik de veiling annuleren omdat ik intussen buiten de veiling om een koper gevonden heb?
Neen. Bij het annuleren van de veiling terwijl die nog loopt zal een administratiekost van € 1.000 worden aangerekend. Maar het vinden van een koper is fantastisch nieuws! Uiteraard kan hij zijn bod uitbrengen via Petrol Classics.
Mag ik ook op mijn eigen auto bieden?
Je kan niet op je eigen auto bieden en je kan ook niet een vriend namens jezelf op je auto laten bieden. Indien je dit toch doet en daarmee het hoogste bod haalt, zullen we genoodzaakt zijn om de verkoperscommissie van 4% (incl. BTW) aan te rekenen.
Wat gebeurt er aan het einde van de veiling?
Wanneer het hoogste bod de afgesproken minimumprijs overschrijdt, zal je de contactgegevens van de hoogste bieder ontvangen. Vervolgens zal je gevraagd worden om de verkoopsovereenkomst te ondertekenen en zal de hoogste bieder het resterende bedrag naar jou overschrijven. Vanaf dat dit bedrag op jouw rekening staat, kan de wagen worden opgehaald. Binnen de 7 dagen dien je vervolgens de resterende commissie aan Petrol Classics over te schrijven.
Wat gebeurt er als er geen biedingen zijn boven mijn minimumprijs?
Als de auto de minimumprijs niet haalt, zal Petrol Classics proberen om onderling te bemiddelen zodat de hoogste bieder en de verkoper alsnog tot een transactie kunnen komen.
Ben ik verplicht om mijn auto te verkopen op het einde van de veiling?
Wanneer het hoogste bod de minimumprijs overschrijdt die is afgesproken met Petrol Classics, ben je als verkoper verplicht om de verkoopsovereenkomst te ondertekenen en je auto te verkopen aan de hoogste bieder. Indien niet, zal je een administratieve kost van € 1.000 aan Petrol Classics moeten betalen voor de imagoschade.
Wat gebeurt er als de winnende bieder mij niet heeft betaald voor de auto?
Neem contact met ons op als je je zorgen maakt over de ontvangst van je geld van een winnende bieder.
Rekenen jullie extra commissies aan?
Kopers betalen geen extra commissie, BTW of andere verdoken kosten. Wat je biedt is dus wat je zal betalen bij het winnen van de veiling. Enkel de verkoper zal bij een succesvolle transactie 4% (incl. BTW) van de ontvangen prijs aan Petrol Classics betalen, een derde wat typisch een dealer aanrekent en tot 85% minder van wat traditionele veilinghuizen kosten.
Kan ik de verkoper contacteren tijdens de veiling?
Mocht je een vraag hebben over een auto, kan je je vraag in de commentsectie posten waarop de verkoper vervolgens kan reageren. Hiermee worden dubbele vragen vermeden.
Kan ik de auto gaan bekijken?
We moedigen iedereen aan om de auto te bezichtigen vooraleer een bod uit te brengen. Indien je je geregistreerd hebt krijg je de mogelijk om de beschikbaarheden van de verkoper te bekijken en zo contact opnemen om een afspraak regelen.
Wat is een reserveprijs?
Dit is het minimumbedrag dat moet worden gehaald tijdens de veiling vooraleer de verkoper verplicht is zijn auto aan de hoogste bieder te verkopen. Dit bedrag wordt niet gepubliceerd, maar als bieder kan je er van uitgaan dat in meer dan 80% van de veilingen de reserveprijs gehaald wordt.
Hoe weet ik of een veiling een reserveprijs heeft?
We vermelden in de titel van de advertentie wanneer een voertuig zonder reserveprijs wordt aangeboden.
Hoe kan ik beginnen bieden?
Je kan je hier registreren. Na het valideren van je emailadres (check zeker je spam), ben je klaar om te bieden. Dit proces zou maximum 2 minuten mogen duren.
Hoeveel moet ik minstens meer bieden dan het vorige hoogste bod?
De minimum biedstap hangt af van het vorige hoogste bod:
Van € 0 tot en met € 1.000: € 50
Van € 1.001 tot en met € 20.000: € 100
Van € 20.001 tot en met € 50.000: € 200
Van € 50.001 tot en met € 100.000: € 500
Vanaf € 100.001: € 1.000
Merk op dat de minimum biedstappen halveren in de laatste 5 minuten om alle bieders de kans te geven om het bod uit te brengen dat zij wensen.
Waarom wordt de klok in de laatste seconden gereset?
In de laatste momenten van een veiling willen we iedereen de kans geven om zijn of haar bod uit te brengen. Daarom wordt de klok gereset op 5:00 wanneer in de laatste 5 minuten van de veiling een nieuw bod wordt uitgebracht. Dit gebeurt totdat er geen biedingen meer zijn geplaatst en de veiling eindigt. Op deze manier wordt geen voordeel gegeven aan zogenaamde “snipers”.
Kan ik mijn bod annuleren?
We annuleren geen biedingen op de site. Denk dus zeker goed na of je een bod wil plaatsen. Elk bod is bindend. Dit wil zeggen dat als je bod het winnende bod is je verantwoordelijk bent voor de betaling van de auto. Lees onze voorwaarden voor meer info over het niet respecteren van het bod.
Ik ben de winnende bieder. Wat nu?

Wanneer er een succesvolle verkoop plaatsvindt, brengen we de verkoper op de hoogte en brengen jou met hem of haar in contact. Ondertussen bezorgen we je alvast via mail een scan van het kentekenbewijs (DEEL I en II), het keuringsattest en een gelijkvormigheidsattest. Nadat de verkoper zijn handtekening zet onder de verkoopovereenkomst, stort je het resterende bedrag en kan je op je 2 oren slapen. Van zodra het bedrag door de koper ontvangen is, kan je de auto gaan ophalen of wordt de auto kosteloos door ons bij jou geleverd.

Kan ik een auto kopen waarbij de reserveprijs niet gehaald is?
Voor auto's die de reserveprijs niet hebben behaald, ontvangt de verkoper de contactgegevens van de hoogste bieder bij het sluiten van de veiling. Op die manier is het alsnog mogelijk voor beide partijen om tot een overeenkomst te komen.
Wat gebeurt er als er schade is aan de auto die niet vermeld werd?
Wij streven ernaar om zoveel mogelijk transparantie voor bieders te creëren, maar het blijft de eindverantwoordelijkheid van de koper om een duidelijk beeld te krijgen bij de staat van het voertuig vooraleer een bod te plaatsen. In uitzonderlijke omstandigheden, kunnen we uiteraard
Kan ik Petrol Classics aansprakelijk stellen voor schade?
Petrol Classics faciliteert louter transacties tussen kopers en verkopers. Wij bieden bijgevolg geen garantie en kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.
Nog vragen?

Veilingen

Huidige veilingen

Hoe het werkt

Waarom via ons kopen Hoe het werkt FAQ

Over ons

Ons verhaal Contact opnemen

Auto verkopen

Waarom via ons verkopen Veiling aanvragen

Vragen? Hulp nodig?

+32 472 31 46 84 info@petrolclassics.be
Petrol Classics - Online veilingen van auto's voor liefhebbers