Enjoy the ride
We zijn blij om je terug te zien!
Nog geen account? Wachtwoord vergeten?
Kruip achter het stuur
Registreer om te bieden
Minstens 6 karakters - minstens 1 kleine letter, 1 hoofdletter en 1 cijfer Al een account?
De weg kwijt?
Geef je emailadres om je wachtwoord te resetten
Nog geen account?
Log in Registreer
Mercedes-Benz 600 SEL - Petrol Classics
Het nieuwe bod moet minstens € hoger zijn dan het vorige bod om aanvaard te worden.

 
Mercedes-Benz 600 SEL
Aantal keer bekeken: 137
Startdatum Binnenkort
Instelprijs Te bepalen
Hoe het werkt
Voertuigdetails
Eerste inschrijving 12/1991
Kilometerstand 142.000km
Vermogen 408pk
Aandrijving RWD
Versnellingsbak Automaat
Verkoper Nico
VIN WBD1400571A04631026
Bezichtigingslocatie Ranst
Garantie /
Modelgeschiedenis

Zowel de prestaties van de 600 SEL als de (optionele) voorzieningen, gadgets en veiligheidssystemen waren een kleine 30 jaar geleden indrukwekkend. Dubbele beglazing voor de ruiten, instelbare hydraulische wielophanging, zelfsluitende deuren, verwarmbare comfort stoelen, elektrische bedienbare binnenspiegel, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en dual-zone climate control, wat toen pure luxe betekende.

Exterieur

Het 520cm lange carrosserie van de 600 SEL is moeilijk te onderscheiden van nieuw. Het blauschwarz oogt mooi en begeeft zich volgens de verkoper in een ‘uitstekende staat’. Hoewel nog deels in eerste lak is het dak en de motorkap professioneel herspoten weliswaar in de juiste originele fabriek kleurcode. Afgaande op de foto’s is dit professioneel gebeurd. Het open dakje is functioneel en is volledig roestvrij.

Interieur

Het zwart lederen interieur oogt ondanks de leeftijd nog erg fris, er zijn geen scheuren of andere beschadigingen. De eigenaar laat weten dat deze recentelijk een opfrisbeurt kreeg. Het gekende dashboard met de vele ingebouwde functies is goed verzorgd en volledig werkende. De eigenaar bestelde ook nog een volledig nieuwe Mercedes mattenset voor de SEL. Deze modellen hadden wel eens last van haperende ramen maar de huidige eigenaar nam het raammechanisme onder handen.

Motor & mechaniek

De originele motor heeft een relatief bescheiden 142.000 km op de teller staan. De 402pk krachtige motor rijdt nog goed en toont geen tekenen van technische problemen aan. Het origineel onderhoudsboekje toont eveneens een doorheen de jaren stipt onderhoud aan waaronder een groot onderhoud in 2019 waar de eigenaar sommige onderdelen preventief liet vervangen. Er werd een kabelboom, een nieuwe waterpomp, een nieuwe dichtingset, een nieuwe verdeelkap en rotor, automaat filter en pakking, een nieuwe thermostaat, nieuwe benzinepompen etc geplaatst. De eigenaar heeft hier een substantiële collectie aan facturen van bijgehouden.

Velgen, remmen en banden

Op de velgen na is de auto volledig origineel. De AMG velgen voorzien van Michelin Primacy 3ST banden staan de auto erg goed en tonen bijzonder weinig tekenen van gebruik zoals de foto’s durven aantonen. De eigenaar laat ons ook weten dat bij de verkoop de originele velgen bijkomen.

Geschiedenis

De origineel Duitse wagen is momenteel niet ingeschreven maar werd destijds ingevoerd en kreeg Belgische papieren. De huidige eigenaar is in het bezit van de auto sedert November 2018 en kocht deze van de eerst eigenaar, met handelaar als tussenpersoon die de Mercedes 27 jaar onder eigen bezit hield. Door gebrek aan plaats wordt hij nu weer verkocht. De auto kreeg recentelijk een Car Pass.

Documentatie

De eigenaar laat ons weten dat er heel wat documentatie met de auto komt - het onderhoudsboekje, de handleiding, de handleiding Becker Mexico, vele facturen van de eerste eigenaar maar ook veel recentere facturen onder eigendom van de huidige eigenaar. Er zijn twee sets sleutels en 1 afstandsbediening.

Uitrusting
Toon meer

De auto is volledig full option op mobiele telefoon na.

Alle foto's
Biedingen
Comment sectie

Vragen, opmerkingen, succeswensen?

Constructieve feedback en vragen moedigen we aan, afbrekende commentaar, emailadressen en telefoonnummers zullen worden verwijderd.

 

Veilingen

Huidige veilingen

Hoe het werkt

Waarom via ons kopen Hoe het werkt FAQ

Over ons

Ons verhaal Contact opnemen

Auto verkopen

Waarom via ons verkopen Veiling aanvragen

Vragen? Hulp nodig?

+32 472 31 46 84 info@petrolclassics.be
Petrol Classics - Online veilingen van auto's voor liefhebbers