Enjoy the ride
We zijn blij om je terug te zien!
Nog geen account? Wachtwoord vergeten?
Kruip achter het stuur
Registreer om te bieden
Minstens 6 karakters - minstens 1 kleine letter, 1 hoofdletter en 1 cijfer Al een account?
De weg kwijt?
Geef je emailadres om je wachtwoord te resetten
Nog geen account?
Log in Registreer
Maserati 3200GT - Petrol Classics
Het nieuwe bod moet minstens € hoger zijn dan het vorige bod om aanvaard te worden.

 
Maserati 3200GT
Aantal keer bekeken: 480
Afgelopen op 9 aug 17:08
Winnende bod € 20.000
Voertuigdetails
Eerste inschrijving 1/2000
Kilometerstand 47.159km
Vermogen 370pk
Aandrijving RWD
Versnellingsbak Automaat
Verkoper KFMaserati
VIN ZAMAA38B000001767
Bezichtigingslocatie West-Vlaanderen
Garantie /
Modelgeschiedenis

ItalDesign, het designhuis van Georgetto Giugaro kreeg de opdracht een klassieke 4-zits Gran Turismo te tekenen die absoluut niet mocht lijken op een Ferrari, wat tevens de reden was dat Pininfarina niet benaderd werd voor het ontwerp. Het resultaat was de 3200GT (Tipo AA 338B32), als verwijzing naar zijn spirituele voorganger, de 3500GT.

Onder de motorkap bevindt zich de sterke en sonore door Maserati gebouwde turbocharged 3,2-liter V8-motor, die 370 pk levert, met achterwielaandrijving. Het plaatste zich in directe concurrentie met de supercharged 4,0 liter motor van de Jaguar XKR. Dit exemplaar heeft slechts 47.159 km op de teller allemaal onder 1 eigenaar.

Exterieur

Deze 3200 GT met boemerang achterlichten getuigt van bijzonder goede smaak dankzij zijn tijdloze kleurencombinatie. De knappe Grigio Alfieri kleur is nog in zijn eerste lak en is toch na 20 jaar, buiten de gebruikelijke maar opmerkelijk minimale steenslag, in uitstekende staat. De verkoper laat ons weten dat op de voorste rechter richtingaanwijzer na waar men een barst kan bemerken de auto nooit schade heeft geleden.

Interieur

Het dieprode bordeaux interieur is voorzien van verwarmde voorstoelen met twee geheugen posities voor de bestuurder. De bekledingen worden aangevuld met zwart leer op het dashboard en zwarte vloermatten die allemaal in goede staat verkeren. Er zijn over het algemeen, evenredig met het aantal kilometers, weinig gebruikssporen te vinden. Hoewel alle schakelaars goed werken, is de plastic coating op sommige knoppen enigszins plakkerig geworden waardoor het slijtage vertoont.

Motor & mechaniek

De verkoper laat ons weten dat de motor 100% origineel is en steeds goed dealer onderhouden werd. De originele gereedschappen en boekjes zijn respectievelijk bijgeleverd en afgestempeld. De verkoper is nog in het bezit van alle herstellingswerken en onderhoudsfacturen.

Velgen, remmen en banden

De originele velgen vertonen op de kenmerkende ‘parkeerschade’ geen opvallende minpunten en ook de banden verkeren volgens de verkoper in een ‘goede’ staat. De fabricagedatum staat er nog op. De wielbouten vertonen lichte sporen van roest wat wel vaker durft voor te komen bij deze modellen.

Geschiedenis

De Maserati heeft in zijn 20 jarig bestaan slechts 1 eigenaar gekend die de auto voor zijn buitenverblijf gebruikte. Met minder dan 47.159km op de teller is er nog ruimte voor een nieuw leven. Deze ‘boemerang machine’ met een van de laatste strakke Maserati lijnen ziet men minder en minder op de Belgische wegen. Klaar om door zijn volgende eigenaar gereden te worden.

De laatste onderhoudsbeurten zijn de volgende

 • 12/07 - FMA - Onderhoud en distributie - 42.106km
 • 04/01 - Ghent Motor Company - Groot onderhoud - 10.890km
 • Documentatie

  De auto bevat al de nodige en originele documentatie waaronder de gebruikershandleiding, een origineel gelijkvormigheidsattest daterend van 2004, een afgestempeld onderhoudsboekje en een stevig aantal facturen grotendeels van erkende ferrari en maserati dealers. Door de Covid crisis heeft de eigenaar een uitstel tot keuring 4 November 2020. De originele tool kit is ook nog aanwezig.

  Alle foto's
  Biedingen
  Comment sectie

  Vragen, opmerkingen, succeswensen?

  Constructieve feedback en vragen moedigen we aan, afbrekende commentaar, emailadressen en telefoonnummers zullen worden verwijderd.

   

  9 aug 16:58
  BernardM (Petrol Classics) @Mallet De verkoper laat ons weten dat er noch technische noch elektrische mankementen zijn.
  6 aug 11:53
  Mallet Zijn er geen enkele mankementen? Elektrisch 100% in orde? Dank u
  1 aug 11:20
  BernardM (Petrol Classics) Petrolheads, de veiling wordt met 1 week verlengd om geïnteresseerden nog extra bezichtigingsmogelijkheden te geven. Succes!

  Veilingen

  Huidige veilingen

  Hoe het werkt

  Waarom via ons kopen Hoe het werkt FAQ

  Over ons

  Ons verhaal Contact opnemen

  Auto verkopen

  Waarom via ons verkopen Veiling aanvragen

  Vragen? Hulp nodig?

  +32 472 31 46 84 info@petrolclassics.be
  Petrol Classics - Online veilingen van auto's voor liefhebbers